Acupunctuur: behandeling van Triggerpoints bij Myofasciaal Pijn Syndroom werkt!

Acupunctuur = behandeling triggerpoints

In de reguliere zorg is de behandeling van triggerpoints alle lange tijd geaccepteerd. Deze behandeling bestaat al minstens 30 jaar. De behandeling wordt uitgevoerd middels manuele massage of een hulpmiddel (dry needling). Ik kwam een leuke folder tegen in het ziekenhuis van Assen. Het betreft de behandeling van het myofasciaal pijn syndroom. Ik ga een geheim verklappen. Deze zogenaamde triggerpoints komen overeen met de acupunctuurpunten! Alleen wij acupuncturisten laten ons niet beperken tot massage of dry needling. Wij kiezen voor meer duurzame effecten: elektro-acupunctuur, cupping en qua sha. Deze technieken pakken veel beter door. Zo krijgen we onze patiënten veel sneller op de rails.

Plaats een reactie