Nieuwe praktijkruimte in Hoogeveen!

Acupunctuur in Hoogeveen

Eindelijk hebben we een geschikte praktijkruimte gevonden in Hoogeveen. Op 1 november jl. is onze praktijk opgeleverd in het Gezondheidscentrum Het Klooster. Binnenkort kan men dus hier ook voor acupunctuur komen. We zijn druk bezig om de praktijk in te richten. Binnenkort zullen jullie berichten wanneer wij hier gaan starten met de behandelingen.

Nieuw bewijs: acupunctuur helpt bij fibromyalgie!

De zoveelste studie die concludeert dat acupunctuur de pijn duurzaam doet afnemen bij fibromyalgie. Spaanse onderzoeker hebben een groep patiënten met fibromyalgie in medische eerstelijnscentra. Controversieel, maar terecht, hebben de onderzoekers gekozen voor een individuele (op de persoon gerichte) behandeling. Zoals in de praktijk: een standaard behandeling betekent een suboptimale behandeling. Wij kiezen voor een behandeling op maat!

Nieuw bewijs: acupunctuur is effectief bij overgangsklachten!

Minder opvliegers/overgangsklachten met acupunctuur

Een Deense onderzoeksgroep hebben met een wetenschappelijke klinische studie aangetoond dat acupunctuur overgangsklachten zoals opvliegers flink doet afnemen. Natuurlijke wisten wij dit al veel langer. In de afgelopen 15 jaar hebben wij goed resultaten behaald bij menopauzale klachten. Een sterk punt van deze studie dat in dit onderzoek veel deelnemers heeft. Hierdoor hebben de conclusies een grote bewijskracht. Goed om te zien dat weer een niet-Aziatische onderzoeksgroep ook aangeeft dat acupunctuur werkt.

Zaterdag 14 april – Probeer acupunctuur – Open Dag Flexible Workplace Assen

Open Dag - acupunctuurpraktijk in Assen

Samen met onze collega’s laten we zien wat we allemaal in huis hebben. Talloze demonstraties en workshops. Wij zullen al uw vragen beantwoorden. Indien de gelegenheid er is, zullen wij u een behandeling laten ondergaan. Eerst zien, dan geloven! Geheel vrijblijvend.

Winnaars loting Open Dag Wheemhuus – Zuidwolde

Open Bedrijvendag / Slachtdag

Eind vorig jaar heeft het gezondheidscentrum ’t Wheemhuus deelgenomen aan de jaarlijkse Slachtdag in Zuidwolde. Diverse geïnteresseerden hebben kunnen ervaren wat acupunctuur doet met de pijn. Jawel, direct effect! Met diverse behandeltechnieken voelt men direct de pijn wegebben. Gedurende heb ik een heel scala van aandoeningen voorbij zien komen. Ondertussen hebben velen ’t Wheemhuus bezocht en kennisgemaakt met de therapeuten. Velen hebben zich ingeschreven voor de loting.  

En de winnaars zijn ... .

De therapeuten van ’t Wheemhuus hebben prijzen ter beschikking gesteld. Deze zijn ondertussen verloot. De winnaars worden door ons ingelicht.

Zaterdag 4 november: open dag ’t Wheemhuus, Zuidwolde

Maak kennis met acupunctuur!

Altijd nieuwsgierig geweest naar de werking van acupunctuur? Kom dan gerust langs voor een proefbehandeling. Vrijblijvend. Een korte demonstratie waarbij u de pijnklachten anders zal ervaren! U kunt ons gezondheidscentrum van binnen bezichtigen en u krijgt te horen wat wij voor u kunnen betekenen. 

Acupunctuur: behandeling van Triggerpoints bij Myofasciaal Pijn Syndroom werkt!

Acupunctuur = behandeling triggerpoints

In de reguliere zorg is de behandeling van triggerpoints alle lange tijd geaccepteerd. Deze behandeling bestaat al minstens 30 jaar. De behandeling wordt uitgevoerd middels manuele massage of een hulpmiddel (dry needling). Ik kwam een leuke folder tegen in het ziekenhuis van Assen. Het betreft de behandeling van het myofasciaal pijn syndroom. Ik ga een geheim verklappen. Deze zogenaamde triggerpoints komen overeen met de acupunctuurpunten! Alleen wij acupuncturisten laten ons niet beperken tot massage of dry needling. Wij kiezen voor meer duurzame effecten: elektro-acupunctuur, cupping en qua sha. Deze technieken pakken veel beter door. Zo krijgen we onze patiënten veel sneller op de rails.

Acupunctuur werkt bij hoofdpijn

Acupunctuur bij acute en chronische hoofdpijn

Vorig jaar is een mooie studie gepubliceerd door Cochrane. Hierin heeft men kritisch gekeken naar de betere onderzoeken op het gebied van de behandeling van spierspanningshoofdpijn middels acupunctuur. De uitkomst van deze review was  bij ons al bekend. Deze vorm  van hoofdpijn is makkelijk en goed te behandelen met acupunctuur. Wij denken dat wij binnen ons praktijk de hoofdpijn nog beter kunnen behandelen. Een combinatie met cupping of gua sha levert een veel duurzamer effect op dan enkel een acupunctuurbehandeling.

Gezondheidscentrum Wheemhuus (Zuidwolde)

Acupunctuur in 't Wheemhuus

Vorig jaar is in Zuidwolde (Dr.) een gezondheidscentrum van start gegaan die uniek is zijn soort. Twintig collega’s van diverse disciplines ontvangen hun clienten in dit historisch pand. Honderd jaar geleden begon dit gebouw als een kerk. Het is nu een plek waar de reguliere en complementaire zorg zich onder een dak bevinden! Acupunctuur is een mooi voorbeeld van het integreren van de alternatieve zorg in de reguliere zorg. Dat laatste komt door het beter begrijpen van de werkingsmechanisme van acupunctuur.